16. Međunarodni Kup grada Rovinja u podvodnom ribolovu


Francuska ekipa Grichkou 2 za koju su lovili Aurelien Bouzon, Jean-Laurent Garderein i Richard Piereschi pobjednik je 16. izdanja međunarodnog Kupa grada Rovinja u podvodnom ribolovu koji se održao u organizaciji kluba Croatia Apnea i Maistre.

Nakon godinu dana stanke alfa i omega rovinjskog Kupa, iskusni hrvatski ribolovac i bivši reprezentativac Roberto Cafolla, popustio je pred nagovaranjima francuskih i talijanskih ribolovaca te  odlučio ponovno organizirati Kup čime je razveselio brojne ekipe koje su potegnule i više od tisuću kilometara da bi došle u Rovinj nekoliko dana ranije i pripremile se za natjecanje unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Tijekom petosatnog ribolova Francuzi su ulovili četiri ugora, lumbraka, pet tabinja i dva kavala ukupne vrijednosti 20732 boda.

Drugo mjesto u konkurenciji 34 ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije i Francuske sa samo 584 bodova manje osvojila je hrvatsko-talijanska ekipa Meister - Škarpina u sastavu Daniel Gospić, Davide Bruni i Lucio Serviliani.

Gospić i njegovi kolege ulovili su mačku, četiri ugora, tri lumbraka, dvije vrane i četiri šarga što im je donijelo 20148 bodova.

- NIsam se mislio natjecati, ali prijatelj Davide mi je rekao da će ih biti samo dvojica, jedan mora biti u brodu dok drugi lovi. Davide mi je puno puta pomogao tijekom državnih prvenstava, pa sam odlučio ja njemu pomoći. Bili su par dana na pregledu, ja sam došao zadnji dan. Uglavnom, sve što smo vidjeli, to smo i uhvatili. Da nismo izgubili 20 minuta vadeći mačku, možda bismo imali vremena uloviti još jednu ribu koliko nam je nedostajalo za pobjedu. Nije baš bilo ribe što se vidi i po ostalim ulovima. Lovili smo između 5 i 15 metara, mačku smo ulovili na 17 metara, rekao je Daniel Gospić dodavši da je uzbudljivo biti treći član ekipe koji samo dođe odraditi natjecanje bez pripreme.

- Uvijek očekuješ najbolje, ali i ovo je zabavno, dodao je Gospić koji se prošle godine odlučio ostaviti natjecanja i reprezentacije te sudjelovati samo na nekim natjecanjima.

- Želio sam im pomoći, a vidim da su  zadovoljni drugim mjestom, rekao je najbolji hrvatski podvodni ribolovac.

Matteo Ušić, Paolo Babić i Marsej Markovski, ekipa KPA Rovinj 1, osvojila je treće mjesto sa 18846 bodova. Mlade rovinjske snage ulovile su pet ugora, lumbraka, tri šarga, kavalu i dvije tabinje.

Najvrijedniju ribu ulovio je Talijan Dario Maccioni iz ekipe BMG Team, tabinju od 1791 grama.

Vrijeme je ipak poslužilo ribolovce i organizatore. Jaka bura stvarala je malo problema u prvih sat vremena natjecanja, a nakon toga je gotovo je prestala puhati i more se smirilo.

Lošija vidljivost i temperatura mora od devet stupnjeva nije ponudila bogat ulov natjecateljima, koji su muku mučili sa traženjem riba, pa je u usporedbi s prijašnjim godinama sudac Alen Bilić imao manje posla na vagi.


tekst i slike: Valentina Prokić
 


   

Postavili smo galeriju fotografija nekih ''random'' odijela koja smo radili u zadnje vrijeme, koja nisu baš uobičajena, te koja nemamo u standardnoj ponudi. Na ovaj način bismo htjeli objasniti da smo u mogućnosti ispuniti i najzahtjevnije želje kupaca, jer sami proizvodimo naša odijela i možemo se posvetiti svakom kupcu pojedinačno.

POGLEDAJ GALERIJU

Hrvatski Italiano Español English

dive-in.com.hr koristi kolačiće (cookies)

Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića Opširnije o kolačićima

Nastavi