1. Svjetsko prvenstvo klubova u podvodnom ribolovuOd 27. lipnja do 1. srpnja 2018. u Tunisu, gradu Bizerti, održalo se 1. Svjetsko prvenstvo klubova u podvodnom ribolovu. Jedini hrvatski predstavnik bio je Srd Harpun iz Zadra, u sastavu Dubravko Pejdo, Igor Nuić i Ante Kolanović koji su na natjecanje otišli zahvaljujući sponzorstvu tvrtke za proizvodnju ronilačke opreme Dive In.

Na natjecanje su stigli posljednji, bez ijednog dana pregleda terena ili aklimatizacijskog ronjenja da ispitaju uvjete i ponašanje ribe u afričkom moru. Mnoge su ekipe stigle i po 2 tjedna ranije i dobro pregledale ribolovne zone.

Četvrtak je bio rezerviran za defile po gradu i ceremoniju otvaranja, koja se održala u novoj marini sagrađenoj na ulazu u Bizertski zaljev, dok su petak i subota bili lovni dani.

Prvog dana pokazale su se točne najave ekipa koje su obavile pregled terena - pliće od 20-ak metara ribe gotovo da i nema. Velika bistrina mora i izostanak ikakvog termoklina uvjetuje da riba sve što joj treba ima i u dubini pa ni nema razloga držati se plićeg mora. Stoga je bilo jasno da će dobro proći samo one ekipe koje mogu roniti jako duboko. Najboljih 5 ekipa svu su ribu ulovili između 35 i 55 metara dubine, jako daleko od obale s obzirom da se obala spušta jako blago, s mnogim hridima koje se dižu tik do površine, a udaljeni su i stotinjak metara od obale.

Na kraju drugog dana ronjenja, na trećem mjestu završila je ekipa Sub Club Brescia, predvođena legendarnim Gabrielom del Beneom. Drugo mjesto zauzela je ciparska ekipa SFYKK za koju je nastupio George Vasiliou, aktualni svjetski prvak. Pobjednici mogu biti samo jedni, a to su ovaj put bili španjolci, ekipa CDAS Trafalgar koja je oba dana ostvarila izuzetan ulov, s mnoštvom velikih kirnji, a drugi dan su se posebno isticale urte, latinskog naziva Pagrus auriga. Oduševili su sve pristune i zasluženo postali svjetski prvaci.

SRD Harpun na kraju je ulovom nekoliko validnih šaraga zauzeo 17 mjesto, što je u konkurenciji 29 ekipa, i imajući u vidu da nisu imali nijedan dan pregleda terena i da su za sobom ostavili i mnoge domaće ekipe, izniman rezultat.


 

   

Abbiamo fatto la foto gallery di alcune mute "random" fatte nel ultimo tempo, le mute che non sono nell'offerta standard. In questa maniera vogliamo spiegare che abbiamo la possibilita' di soddisfare i clienti esigenti perche' facciamo la produzione delle mute e possiamo offrire la produzione per ogni cliente individualmente.

GUARDA LA GALLERY

Hrvatski Italiano Español English

NOTA! Questo sito utilizza i cookie e tecnologie simili.

Se non si modificano le impostazioni del browser, l'utente accetta. Per saperne di piu'

Approvo