XXVII pojedinačno natjecanje Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu Novigrad

Mate Barešić, podvodni ribolovac DIVEIN TEAMA novi je prvak Hrvatske.

Barešić je tijekom dvodnevnog ribolova u akvatoriju zapadne Istre na prvenstvu održanom u organizaciji HSŠRM te domaćinstvu kluba Erik Radin iz Novigrada osvojio 194,52 postotna boda.

Drugo mjesto u konkurenciji 23 ribolovca iz 15 klubova pripalo je Stjepku Kesiću (Strožanac Podstrana) sa 191,12 postotnih bodova dok je treći bio riječki ribolovac Boris Reinić iz Lubena sa 154,01 postotnim bodom.

Ovo prvenstvo bilo je posebno po tome što nije bilo najboljeg hrvatskog ribolovca Daniela Gospića među natjecateljima. Gospić se oprostio prošle godine od službenih natjecanja te je tako i službeno krenula era nakon Danijela Gospića jer je proteklih pet godina on bio državni prvak. Gospić je na natjecanju ipak bio, ali kao barkariolu novom prvaku Barešiću.

Dvodnevno prvenstvo bilo je zanimljivo i neizvjesno. Uoči početka brojni su kao glavne favorite isticali domaćeg ribolovca Roberta Mastromaura te iskusnog Borisa Reinića, a tek zatim Barešića i Kesića.

No, prvog dana nakon pet sati ribolova najbolji je bio najstariji natjecatelj 54-godišnji Riječanin Boris Reinić.

Reinić je pokazao da među veterane može samo po godinama jer je i dalje u formi te se sjajno nosi sa upola mlađim konkurentima.

Drugi i treći su bili Barešić i Kesić, a razlika je bila osam grama u korist Barešića.

Drugog dana Reinić je imao veliki peh jer mu se dva sata nakon starta pokvario motor na gumenjaku. Trebalo je sat vremena da dođe zamjenski brod na kojem nije imao svoj gps sa pozicijama te je bio prisiljen ići u kraj i uloviti što se može, no to ga je izbacilo iz borbe za naslov. Ipak uspio je uloviti dovoljno da osvoji brončanu medalju.

Pobjednik drugog dana bio je Mate Barešić sa 17226 težinskih bodova koliko mu je donijelo devet riba - šest cipala i tri tabinje te pet ugora.

Stjepko Kesić bio je drugi sa 16646 bodova. Kesić je na vagu donio 12 riba - deset cipala, tabinju, lumbraka i dva ugora, dok je treći bio Roberto Mastromauro sa 15198 bodova.

 


   

We set up a gallery of some "random" wetsuits that we did recently, that are not very common, and that we do not have in the standard offer. In this way we would like to explain that we are able to meet the most demanding customers wishes, because we produce our garments, and we devote ourselves to each customer individually.

TAKE A LOOK

Hrvatski Italiano Español English

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand