Zadarska ronilačka odijela osvajaju svjetsko tržište

Iako je apsolvirao studij novinarstva na Filozofskom fakultetu u Zadru, mladi zadarski poduzetnik Igor Nuić umjesto u redakciji svoju je budućnost našao – pod morem.

Prije samo godinu dana Nuić je, nezadovoljan kvalitetom ronilačkih odijela koje je nabavljao uglavnom iz uvoza, zajedno sa četvoricom suradnika, redom entuzijasta sličnih njemu, pokrenuo posao proizvodnje vlastitih odijela i opreme.

"Svi moji suradnici bore se za ovu tvrtku jednakim žarom kao i ja, a rezultat je došao vrlo brzo" kazao nam je Igor u kratkom razgovoru koji smo vodili na štandu njegove tvrtke Divein na Zagrebačkom sajmu nautike.

Tvrtka „Dive in“ neopren za svoja odijela i opremu nabavlja isključivo iz Japana, a u svojem asortimanu ima više od 40 različitih proizvoda. Osim neoprenskih odijela različite debljine za ronjenje i vodene sportove, proizvode i različite dodatke za odijela, pododijela, ronilačke čarape i rukavice, prsluke za ronilačka olova, te olova i karbonske listove peraja.

Dodatna usluga šivanja odijela po mjeri naručitelja, kratki rokovi isporuke i visoka garancija kvalitete svakog proizvedenog odijela ili komada opreme koji izađu iz zadarske radionice – sve su to karakteristike koje su postale prepoznatljive među pasioniranim roniocima i podvodnim ribolovcima. Ronilačka odijela i oprema pod zajedničkim brandom „Dive in“ u ovom se trenutku mogu nabaviti u 25 trgovina ronilačkom opremom u Hrvatskoj, no većina proizvodnje ipak završi u inozemstvu.

"Proboj naših proizvoda na vanjsko tržište u tako kratkom roku nešto je čime se zaista ponosimo. Nakon samo godinu dana postojanja već imamo stalne kupce i redovne narudžbe iz Španjolske, Portugala, Grčke i Crne Gore. Izvozili smo nešto i u Rusiju, Australiju i Njemačku, doduše nešto manje količine, ali ih vrijedi spomenuti jer je informacija o kvaliteti naših odijela stigla čak i do tih kupaca“ objasnio je Nuić i dodao kako se i u njegovom slučaju potvrdilo da je zadovoljan kupac najbolja reklama.

I ne propušta naglasiti da je u samim počecima pokretanja posla imao snažnu podršku zadarskih gradskih vlasti, koje su mladoj, tek osnovanoj tvrtki besplatno dodijelile gradski prostor u kojem je otvorena radionica, a od Republike Hrvatske dobili su i poticajni kredit sa fiksnom kamatnom stopom, što je bila ključna odrednica koja mu je pomogla u prvim mjesecima rada. „Naš je moto: 'Radiš – živiš! Ne radiš – letiš!' i to je sva mudrost. Sve može biti problem, ali rad ne smije biti problem, jer kad rad funkcionira onda je i atmosfera u radioni dobra i svi smo zadovoljni“ naglašava Nuić. A potvrda njegovih riječi vidljiva je upravo na štandu „Dive ina“ na Zagrebačkom sajmu nautike.

   

Postavili smo galeriju fotografija nekih ''random'' odijela koja smo radili u zadnje vrijeme, koja nisu baš uobičajena, te koja nemamo u standardnoj ponudi. Na ovaj način bismo htjeli objasniti da smo u mogućnosti ispuniti i najzahtjevnije želje kupaca, jer sami proizvodimo naša odijela i možemo se posvetiti svakom kupcu pojedinačno.

POGLEDAJ GALERIJU

Hrvatski Italiano Español English

dive-in.com.hr koristi kolačiće (cookies)

Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića Opširnije o kolačićima

Nastavi